empty-stadium

Októberig nem lesznek szurkolók a stadionokban

A legújabb olasz kormányzati döntés értelmében szeptember 30-ig biztosan nem léphetnek be szurkolók a stadionokba a koronavírus miatt.

A Napoli, a Parma, a Sampdoria, és még néhány csapatnak sikerült barátságos mérkőzésekre 1.000 nézőt beengedni a lelátókra, azonban csak a maszkviselési és távolságtartási szabályok betartásával.

A Juventus szintén elküldött egy anyagot a Piemonti Regionális Tanácsnak, kiemelve azt a lehetőséget, amellyel biztonságosan lehetne megtekinteni a mérkőzéseket a torinói Allianz Stadiumban a Sampdoria elleni bajnoki nyitányon.

Azonban a Corriere della Sera szerint az új kormányzati direktíva egyértelmű ez ügyben: szeptember 30-ig biztosan nem lehetnek nézők a lelátókon.

Giuseppe Conte miniszterelnök megerősítette ezen a hétvégén, hogy a vírushelyzet alatti gyülekezés sportrendezvények megtekintésére nem lenne “helyénvaló”.

Az iskolák már újranyithatnak Olaszországban az elkövetkező hetekben, így attól félnek az illetékesek, hogy ismét túlterhelődik az egészségügyi rendszer, mivel túl sok rizikófaktornak engednének teret.

Forrás: football-italia.net

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!