sarri (la stampa)

Sarri: a Lyon ellen más lesz

Maurizio Sarri felfedezte magában a türelmet, mióta a Juventusnál dolgozik, azonban figyelmeztetett arra, hogy még mindig sok kérdőjel van a csapattal kapcsolatban a Lyon elleni BL nyolcaddöntő előtt.

A Bianconeri nem meglepő módon nem szakadt meg a Roma elleni mérkőzésen, miután már korábban bebiztosították elsőségüket, ezzel együtt sorozatban 9., összességében 36. (vagy 38.) Scudettojukat, és 3:1-es vereséggel távoztak a pályáról.

Természetesen ez a fajta hozzáállás semmire nem lesz elég a Lyon ellen a BL-ben, annál is inkább, mivel 1:0-s hátrányt kell megfordítania Sarri legényeinek. 

Fel kell töltenünk fizikai és mentális elemeinket. Inkább hagytam az utolsó két meccset a fenébe, mivel úgy gondolom, miután megvertük a Laziot, igazából már nyert ügyünk volt, azonban így nehezebb lesz visszaszerezni az élességünket.” mondta a Sky Sport Italiának.

Egy kis félsz még jól is jöhet nekünk. Újra éreznünk kell, hogy ez egy komoly mérkőzés, tétje van, és következményei, de nincs kétségem afelől, hogy teljesen más hozzáállással fogunk pályára lépni, mint a szezon utolsó mérkőzésein.”

Míg a Juve folyamatos terhelést kapott, mióta visszatértek a pályára az Olasz Kupának és a Serie A-nak köszönhetően, a Lyon első tétmeccse március óta a tegnap esti Coupe de la Ligue volt a PSG ellen. A mérkőzés 0:0-ra végződött 120 perc játék után, a szétlővést pedig a PSG bírta jobban, így ők lettek a győztesek.

A Lyon – PSG mérkőzés nagy részét láttam, és meglepett, milyen jó fizikai állapotban vannak. A probléma ezekkel az atipikus szituációkkal az, hogy nem tudjuk kiszámítani, melyik csapatra miként hatnak. Nem tudom, hogy jobb formában lesznek-e nálunk. A fontos dolog az, hogy értékeljük a saját szezonunkat, és nem azt, hogy a kívülállók értékeljenek minket. Nem hiszem, hogy az elődeimre bárki azt mondta volna, hogy rossz szezont futottak, mert nem nyerték meg a Bajnokok Ligáját. Mindazt figyelembe véve, ami idén történt, nagyon könnyen elbukhattuk volna a Scudettot, így azt gondolom, hogy boldognak kell lennünk az újabb elsőséggel.” 

Paulo Dybala felépülése izomsérüléséből jól halad, de a Mister figyelmeztetett, hogy “inkább az energiára, mint a minőségre lesz szükség, így ezt is figyelembe fogjuk venni a csapat összeállításánál.”

Sarrit ezután arról kérdezték, hogy mit tanult, vagy miben fejlődött legjobban a szezon közben, és első Serie A címe után?

Megtaláltam a türelmet magamban. Ezelőtt egyáltalán nem voltam ennek a képességnek a birtokában, de most úgy tűnik, már fejlődtem ezen a téren is.”

Forrás: football-italia.net

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!