conte-the-statesman

Conte: végig akarunk menni az úton

Antonio Conte úgy fogalmazott, hogy az Inter végig akar menni a teljes úton az Európa Ligában, miután tegnap 2:1 arányban múlták felül a Bayer Leverkusent a negyeddöntőben. Az edző szerint a siker kulcsa az volt, hogy sosem engedték, hogy kényelmesen járassa a labdát az ellenfél.

A Nerazzurri a Shakhtar Donetsk vagy az FC Basel csapatával néz majd farkasszemet augsztus 17-én az elődöntőben, az Inter első komolyabb nemzetközi mérkőzésén a 2010-es BL döntő óta.

Nicolo Barella és Romelu Lukaku korán 2:0-s előnyhöz juttatta az Intert, amire Kai Havertz révén gyorsan válaszolt a Bayer, azonban ennél nem tudtak közelebb kerülni, az Inter viszont még számos helyzetet elpuskázott. Két tizenegyest is megítéltek a csapatnak, igaz, abból egyet a VAR visszavont, így a 2:1-es eredmény nem tükrözi híven a két csapat közötti különbséget.

Elégedettek vagyunk, mert jó teljesítményt nyújtottunk. Jól felkészültünk, nem engedtük a Leverkusennek, hogy kényelmesen járassák a labdát, megcsináltuk azt, amit edzésen gyakoroltunk” mondta Conte a Sky Sport Italiának.

Ahogy mindig mondom, már korábban lezárhattuk volna a mérkőzést, és kicsit pihenhettünk volna. Nem engedtünk túl sok lehetőséget a Bayernek, nekünk viszont több lehetőségünk is volt, két gólnál többet kellett volna szereznünk. A srácok megmutatták, mennyire éhesek a sikerre, mennyire eltökéltek abban, hogy amit csinálnak, az fontos. Lehetőségünk van az Európa Liga elődöntőjében játszani, így boldogok vagyunk, de holnaptól már készülünk a megmérettetésre. A maximumot akarjuk elérni. Végig akarunk menni az úton.”

Lukaku továbbra is ipari mennyiségben szállítja a gólokat, miután rekordot állított be azzal, hogy kilencedik, egymást követő EL mérkőzésén is betalált, így már 31 gólnál jár az Inter színeiben ebben a szezonban.

Lukaku élete szezonját futja

Nehéz egyénekről beszélni, amikor ilyen nagyszerű csapatteljesítményt lát az ember. Romelunak nagyon jó szezonja van, támogatja a csapat, akik szintén mindent beleadnak, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Örülök a sikereinek, mert megérdemli, de Romelunak meg kell ezt köszönnie a csapattársaknak is, akik lehetővé teszik számára, hogy karrierje legjobbját nyújthassa.”

Az Inter sokat fejlődött az elmúlt időszakban azon a téren, hogy megtanultak hátulról építkezni.

Sokat gyakoroljuk ezt edzéseken. Ha egy olyan csapattal találod magad szembe, aki magasan védekezik, akkor előre begyakorolt figurákkal tudod megadni a játékosoknak a lehetőséget arra, hogy kilépjenek a szorításból. Mindez a hosszú passzokra és az üres területek bejátszására épül. Hallom, hogy ezt sokan hátulról építkező kontratámadásokként értelmezik, de ez nem így van. Elkezded mélyen az építkezést, és helyet csinálsz, hogy lerázhasd a védőket. Jól nyomás alatt tartottuk a Bayert, és komolyan akadályoztuk az előrejátékukat. Ugyanakkor mi megtaláltuk a jó megoldásokat. Samir Handanovic nagyon jól látja meg ezeket a lehetőségeket, és nagyon jól meg is tudja játszani az üres embereket.

A Mistert ezután arról kérdezték, hogy inkább boldogabb a mutatott teljesítmény miatt, vagy inkább mérges a kihagyott helyzetek miatt.

Ma este semmi okom arra, hogy mérges legyek. Csak gratulálhatok a srácoknak azért, amit a Serie A-ban elértek, valamint az EL-ben mutatott teljesítményükért. Mutatunk majd pár szituációt a csapatnak, pozitívakat és olyanokat, amiken még dolgoznunk kell, de a videós edzések nem a hibás megtalálására szolgálnak, hanem a fejlesztendő területek kiemelésére.”

Az Inter már kvalifikálta magát a BL következő szezonjára, de az EL győzelem segítene nekik, hogy a harmadik kalapból felkerüljenek az első kalapba a csoportsorsolásnál. 

Forrás: football-italia.net

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!