inter-shakhtar-the-telegraph-1

Castro: Conte, adj egy ötöst!

Tegnap hengerelt az Inter az EL elődöntőjében, és nagyon sima mérkőzésen 5:0-ra lépte le a Luis Castro vezette Shakhtar Donetsket. A Nerazzurri a döntőben az UEFA Kupa / Európa Liga specialista Sevilla csapatával néz szembe.

Mindkét csapat BL kiesőként került az EL-be, és elég jó előjelekkel várták a mérkőzést: az Inter előzőleg 10, az ukránok 11 mérkőzésen voltak veretlenek. Alexis Sanchez hiperűr-gyorsaságú felépülésével leülhetett a padra, azonban Matias Vecino nem állt Conte rendelkezésére, míg a másik oldalon Davit Khocholava visszatérhetett eltiltásából. 

Az Inter gyakorlatilag repülőrajtot vett, és az első komolyabb lehetőségüket gólra váltották. A 19. percben Nicoló Barella presszingjének meglett az eredménye, labdát szereztek a kék-feketék, majd egy jobboldali beadás után Lautaro Martinez fejelt a kapuba, megszerezve idei első gólját az EL-ben. Az argentin játékos nagyon szépen előzte meg Serhiy Kryvtsovot.

Megvan az első

Az Inter nem állt le, és a 25. percben jött az újabb komolyabb lehetőség, azonban három Nerazzurri játékos egyike sem tudta a labdát a hálóba juttatni 3 méterről, igaz, legalább egyikőjük lesen tartózkodott, így kérdéses, megadták-e volna a gólt.

Ezután életjelet adott magáról a Shakhtar, és Dodo Junior Moraes felé tartó veszélyes keresztlabdáját kellett lekapcsolnia Stefan de Vrijnek, azonban ez édeskevés volt, mert az Inter magasan presszingelt, aminek ékes jele volt a mindenhol jelenlévő Barella életerős lövése, amit Pyatov kapus csak kiütni tudott. 

A Shakhtarnak még volt egy lehetősége közvetlenül a szünet előtt: a 44. percben Marcos Antonio küldte rá a tizenhatosról, és csak centiket tévedett, talán ez volt az ukránok legnagyobb esélye az egyenlítésre, azonban a szünetre maradt az 1:0.

A fordulás után Lautaro Martinez majdnem megduplázta az Inter előnyét: megszerezte a labdát a tizenhatos előterében a bénázó védőktől, és egyből kapura is küldte, azonban Pyatov résen volt, és óriásit nyújtózva kiütötte a labdát. 

Sorra alakította ki a gólszerzési lehetőségeket az Inter, Lukakunak akadt helyzete az 51. percben, amikor kb. 14 méterről csavart a kapufa mellé, mégis a 62. percben az ukránok előtt adódott egy komoly egyenlítési lehetőség: Junior Moraes fejelte rá közelről a beadást, csak egy kissé sután, így Samir Handanovicnak nem igazán kellett megerőltetnie magát.

Percekkel később góllá érett a milánói fölény: Marcelo Brozovic találta meg Danilo D’Ambrosiot a tömegben, aki 8 méterről fejelt a kapuba, így a 64. percben már 2:0 volt az állás.

És így már 2:0

Lukaku ezután ismét kihagyott egy ígéretes helyzetet, azonban ez már előjele volt az Inter harmadik góljának. Brozovic ismét benne volt a dologban: a 74. percben megszerezte a labdát, majd Lukaku és Roberto Gagliardini összjátéka után Lautaro lőtte ki szépen a sarkot a tizenhatos előteréből, ezzel 3:0. 

Az argentin csatár rámehetett volna a mesterhármasra is, azonban három védőt is átverve a lövés helyett önzetlenül inkább Lukakunak passzolt, aki egy balos lövéssel 4:0-ra alakította az eredményt a 78. percben. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy új rekord született, ugyanis az EL-ben (illetve a korábbi kiírásokban) még senki nem szerzett 10 egymást követő mérkőzésen gólt, ez most Romelu Lukakunak összejött.

Megvan az új rekord: sorozatban 10 gól az EL-ben.

És a belga még nem végzett: miután de Vrij labdát szerzett a középpályán, a csatár lehagyta Khocholavát és szépen kilőtte a rövidsarkot, ezzel a 84. percben beállítva az 5:0-s végeredményt. 

A végére a Shakhtar teljesen összeomlott, még a csereként beálló Sebastiano Espositonak is megvolt a lehetősége a gólszerzésre, azonban a 6. gólt les miatt érvénytelenítette volna a játékvezető – már ha nem a háló oldalába bombáz a játékos.

Végeredmény

Inter Milan – Shakhtar Donetsk: 5:0

Gól: Lautaro Martinez 19, 74, D’Ambrosio 65, Lukaku 78, 84

Forrás: football-italia.net

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!