gattuso

A Napoli célja a BL

A Napoli vezetőedzője, Gennaro Gattuso a Bajnokok Ligáját veszi célba jövőre, szerinte a Partenopei célja az első négy hely egyike kell legyen.

Gattuso tavaly decemberben vette át a csapat irányítását, és vezetésével a hetedik helyig jutottak a déliek a Serie A legutóbbi szezonjában. Gattuso szerint semmi nem változik abban, hogy miként készíti fel a Partenopeit a következő szezonra.

Ugyanaz a felelősség, de én erre születtem. Amikor a Napoli edzője vagy, egy nagy klub csapatát vezeted, ez mindig így van.” mondta Gattuso egy sajtótájékoztatón.

Jobb helyezést kell elérnünk, mint az előző szezonban. Nem félek, épp ellenkezőleg. Leszegett fejjel dolgozunk tovább. Elégedett vagyok a csapattal edzőként. Európa néhány legtehetségesebb fiatal játékosa szerepel a keretben, nem érdekel az átigazolási piac.”

“Természetes, hogy a klubnak veszteségei vannak a szurkolók és a BL nélkül. Én az edzősködéssel foglalkozom, én azt tudom a legjobban. És ha valaki elhagyja a csapatot, akkor majd meglátjuk, mi lesz.”

A Napoli szezonja augusztus 8-án ért véget, az új pedig elvileg szeptember 19-én kezdődik, Gattuso pedig tudja, hogy óvatosan kell bánni a játékosaival.

Ez tulajdonképpen csak egy újabb bajnoki szezon. 45 napig egy más sportágat játszottunk, három naponta. Nehéz volt minden mérkőzésre felkészülni mindössze a videoszobában, jól kellett teljesítenünk a lehető legkisebb kár okozása mellett, nem szabadott játékosokat veszítenünk, óvatosnak kellett lennünk. Akik kevesebb játékost veszítenek, jobban teljesítenek, ráadásul a srácok hamarosan ismét játszani fognak a nemzeti válogatottakban is, ami szintén új szituáció, de fel vagyunk készülve erre is.

Gattuso az első teljes szezonjára készül a délieknél, és elmondása szerint a csapat a BL helyezések egyikét célozza meg.

Nem várok túl sokat magamtól. Remélem, hogy végig tudok majd koncentrálni, és nem őrülök bele. Tudom, mit tudok nyújtani a csapatnak, de keményen kell dolgoznom. Muszáj, hogy tiszta legyen a fejem. Sokat várok az idősebb játékosoktól, és az egész kerettől. A célunk az, hogy visszatérjünk Európába. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de ahhoz, hogy fejlődj, a BL-t kell megcélozd. A csapat sok éven keresztül kvalifikálta magát a sorozatba, így a minimum cél a legjobb négybe kerülni idén. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz egyszerű.

Forrás: football-italia.net

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!