inzaghi (fanpage)

A Lazio gyakorlatilag megsemmisült

A Lazio romokban hever. A lábak nem engedelmeskednek a fejeknek. Még a labda sem úgy gurul, mint eddig. És az arcok a pályán olyanok, mint akik már ki is kaptak, mintha az egyetlen dolog, ami közös lenne Simone Inzaghiban és csapatában, az a tehetetlenség. 

Valószínűleg a leállás alatt a Lazio csapata komolyan elhitte, hogy megnyerhetik a Scudettot, valószínűleg a leállás alatt hitték el azt is, hogy jogos és megérdemelt az ő bajnoki címük, és valószínűleg pont emiatt van most darabokban a csapat. Talán ott maradtak Bergamoban az első félidő után az öltözőben, mivel az Atalanta elleni első félidőt követően csupán kihagyott helyzetek és elszalasztott lehetőségek jellemzik a Sasokat. Jelenleg ugyanis csak Gasperini csapata az, amely fel tudja venni a versenyt a Juventusszal. Ez azonban egy másik történet, a Biancocelesti összeomlásának újabb állomása pedig a tegnapi Sassuolo elleni mérkőzés, ahol egy bátor és vállalkozó kedvű csapatot láttunk a pályán, csakhogy az nem a Lazio volt.

Olyan, mintha az eddigi Lazio csupán egy távoli emlék lenne, a Sassuolo győzelme pedig a csapat szívének köszönhető. Minden játékos, aki a pályán van, tudja, mit kell tennie. De Zerbi ténykedése lehetővé teszi a Neroverdinek, hogy fenntartsanak egy saját ritmust, valamit, amit lehet, hogy nem sokan tudnak most felmutatni: Berardi és Caputo továbbra is bevethetőek a padról, és még ott van Muldur is. Azonban az igazi különbséget az jelenti, hogy még a teljesen zöldfülű Raspadori is tudja, hogy mit kell tennie, és azt jól csinálja. Ő volt az, aki nyithatta volna a találatok sorát, azonban a Laziot akkor még kisegítette a VAR ellentmondásos ítélete, és visszavonta les miatt a találatot, pedig Parolo ért utoljára a labdához. Utána jött egy felsőléc, amit Strakosha még bravúrral hárítani tudott. És amíg a Sassuolo játszott, addig Luis Alberto kissé váratlanul megszerezte a vezetést a Lazionak. 

Nem értik…

Azonban a második félidőben egy újabb fordítás végképp megsemmisítette az addig is rossz állapotban lévő római alakulatot. Sorsszerű volt, hogy ismét Raspadori talált be, ezzel lett 1:1 az állás. Azután egy olyan csapatot láthattunk, akik egészséges önbizalommal rendelkeznek, irányítják a játékot, és egy olyan csapatot, akik igazából már csak túl akarják élni a mérkőzést, nem keresik a lehetőséget a győzelemre, csak nem akarnak kikapni. Igazából nagyon úgy tűnik, hogy gyakorlatilag reménytelen Inzaghi helyzete, aki látványosan nem tud mit kezdeni a csapattal, fogalma sincs, hogy miként lehetne visszaállítani a csapat önbizalmát. A mérkőzés végén pedig, a Lazio tízmilliomodik alibi passza után Caputo két méterről bebiztosította a vendégek győzelmét, 16-ra növelve góljainak számát. Mivel ő majdnem mindig ott van, ahol kell, a Sassuolo pedig mindig ott liheg ellenfelei nyakában, akik ellen pályára lép. A Lazio már nem.

Forrás: calciomercato.com

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!