Milik

A Juventus nem tett le Milikről

A Milan elleni mérkőzésen megmutathatja Gonzalo Higuain. Nem lesz Paulo Dybala, így Mauirizio Sarrinak nem sok választása marad. Mostanra egyértelműek az erőviszonyok: több ok miatt, de Higuain egyértelműen a csere kategóriába került. Talán ez luxus a játékos juttatását elnézve, de attól még tény.

A szezon végéig fontos dolgok fognak kiderülni, amelyek mind befolyásolják, hogy lesz-e szerződéshosszabbítás az argentin csatár részére (amelyre egyelőre nem sok esély mutatkozik), esetleg sikerül őt eladni akár a River Plate, akár valamelyik MLS csapat részére. Hogy mi lesz utána? Nos, a Juventus már keresi az utódot, és könnyen lehet, hogy Pipita után ezt az utódot is Nápolyban találja meg.

Arek Milik ugyanis továbbra is az egyik legkézenfekvőbb opciója a Juventusnak. Jól ismerik a Napoli ajánlatát, amely valahol 40 és 50 millió euró közé lőtte be a lengyel árát, azonban ezidáig nem sikerült közelíteni az álláspontokat. Milik úgy tűnik, szeretné elhagyni a délieket, ezért nem újította meg 2021-ben lejáró szerződését sem, mindezt valószínűleg annak érdekében, hogy a Bianconeri dolgát megkönnyítse. És úgy tűnik, be is jön a számítása, ugyanis a De Laurentiis – Giuntoli páros már enyhített kicsit korábbi álláspontján, és elkezdték vizsgálni, kit lehetne elhozni Torinóból egy játékoscsere keretén belül. Valószínűleg egyébként ez a lengyel játékos egyetlen esélye, ugyanis manapság ez a játékospiac valósága, azonban a Napoli vezetősége eddig hallani sem akart erről. Most azonban már elkezdődött a puhatolózás: az első számú célpont Federico Bernardeschi lehet, főleg azért, mert körülbelül egyezik a két játékos piaci értéke. Azonban nem ő az egyetlen: a Napoli balhátvédet is keres, és a hírek szerint Luca Pellegrini már egyeztetett is ügynökével, Mino Raiolával, mivel nem lenne ellenére a váltás. Ebben az esetben azonban a Juvénak még hozzá kellene csapnia pár millió eurót a játékoshoz, ami a jelen helyzetben nem jó előjel. 

Amennyiben a Napolin múlik, nem a Juventusnak fogja eladni Miliket, mivel nem szeretné erősíteni közvetlen riválisát, továbbá De Laurentiisnek nem tetszett az, hogy a lengyel játékos meghallgatta a Bianconeri ajánlatát. Eddig azt lehet tudni, hogy a center esetében a külföldi érdeklődők előnyt élveznek, amennyiben készpénzben gondolkoznak. A Tottenham és az Atlético Madrid érdeklődéséről lehet hallani, és a déliek a hírek szerint külföldre már 30 millió euró ellenében hajlandóak lennének elengedni Miliket.

Forrás: calciomercato.com

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!