bonucci de ligt (calcionews24)

Sarri a jó játékot nem hozta el, de a védelmet rendbe tette

A jó játék és a show még nem érkezett el a Juventushoz Sarrival, sőt, amióta a bagós mester átvette a torinói alakulatot, már túl vannak két elvesztett kupadöntőn is.

A Sarri-ball tehát még várat magára a Juventusnál, azonban van egy része a csapatnak, amit nagyon is rendbe tett a Mister: ez pedig a védelem. Bár most az első helyen áll a csapat, de a szezon elején komoly gondjai voltak a védelemmel a regnáló bajnoknak, egész egyszerűen túl sok gólt kaptak az előző években mutatott teljesítményükhöz képest. Azóta viszont ismét a Juve a bajnokság legkevesebb gólját kapó csapata (jelenleg 24-nél járnak), ami kevesebb, mint az üldözőké (Lazio: 27 kapott gól, Inter: 29 kapott gól), még ha nem is annyival, mint a múltban. És mint azt tudjuk, Olaszországban a legkevesebb kapott gól gyakran szinonímája a Scudettonak. 

Ha megnézzük, a Bianconeri a február 26-i, Lyon elleni BL nyolcaddöntő mérkőzés (0:1) óta nem kapott gólt (természetesen a három hónapos kihagyást is vegyük figyelembe). Sorrendben: Juve-Inter 2:0, Juve-Milan 0:0, Juve-Napoli 0:0, Juve-Bologna 2:0, Juve-Lecce 4:0. 

Ennek alapvetően három oka van. Először is a csapatmozgás: bár a korábbi Chelsea és Napoli edző Torinóban még nem bizonyította, hogy ez milyen pozitív hatással van a jó játékra, a védelmet sikerült ezzel stabilizálnia. Történelmileg pedig bizonyított, hogy Sarri csapatai kevés gólt szereznek. 

Másodsorban Matthijs de Ligt formajavulása, aki az első hónapok bénázása után kezdi bizonyítani, hogy a Juve miért áldozott rá majd’ 90 millió eurót, Harmadszorra pedig a kitartása bizonyos értelemben: azzal, hogy végig kitartott a Bonucci – de Ligt páros mellett a védelem közepén, az első hónapok kivételével nagyot húzott Sarri. Bonucci jól adaptálódott, de Ligt pedig felvette a ritmust. 

Forrás: calciomercato.com

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!