Sarri (givemesport)

Meccsértékelés: Juventus – Lecce

A Juventus teljesítette a kötelezőt, ideiglenesen 7 pontra növelte előnyét a tabellán a Lazio előtt, és ezt nagyrészben CR7-nek köszönhette a torinói gárda.

A mérkőzésen Ronaldo volt az, aki 0:0-nál elvitte az ember Dybala elől, aki végül megszerezte a vezetést a második félidőben, ő volt, aki végig hajtott, és kiharcolt egy tizenegyest (amivel 2:0 lett), valamint ő volt az, aki adott egy pimasz és zseniális sarkazós gólpasszt Higuainnak (akinek nem mellesleg nagyon kellett ez az önbizalomnövelő gól). A végeredmény ugyebár 4:0 lett (még de Ligt talált be), azonban azt látni kell, hogy ez az eredmény megtévesztő: bár 4 gólos győzelmet aratott a csapat, az első félidei teljesítmény nagyon gyenge volt, és nem tudni, hogyan alakul a második játékrész, ha a Lecce végig 11 emberrel küzd a regnáló bajnok otthonában.

Ronaldo, a motor

Jól végződött tehát a Bianconeri számára a találkozó (ideértve Higuain visszatérését is), Liverani csapata azonban az első 30 percben abszolút egy súlycsoportban volt Sarri legényeivel, így kijelenthetjük, hogy a bajnokság koránt sincs még lefutva: a Lazionak van annyi tartása, lendülete és lelki ereje, hogy nem adják fel, és ne felejtsük el, hogy még van egy egymás elleni, tulajdonképpen ki-ki mérkőzése is a két gárdának, így az ideiglenes +7 nagyon könnyen +1-re olvadhat.

A mérkőzés maga sok tanulságot volt hivatott szolgáltatni, mivel a Juventus jobban leszakíthatta a Laziót, és mivel a Leccének van a bajnokság legrosszabb védelme: ezidáig 60 (!) gólt kaptak, ami mérkőzésenként 2-es átlag (!!!). Ez a Lecce egyébként egy nagyban átalakított kezdővel érkezett, míg Sarri nagyjából érvényben hagyta az előző heti nyertes felállást annyi változtatással, hogy a sérült De Scigliot Matuidi helyettesítette. Azonban a mérkőzés elején inkább a Juventus tűnt megilletődöttnek, nem a Lecce. Rispoli lábában benne is volt a vezetés, azonban ígéretes pozícióból fölé lőtte a labdát. A sokk még nem ért véget, a teljesen megilletődött Juventus teszetoszaságát majdnem Mancosu használta ki, lövését Szczesnynek kellett hárítania.

Vagy azért, mert lebecsülte ellenfelét, vagy azért, mert még mindig nem teljesen fittek a játékosos, vagy egyszerűen azért, mert ebben az évben egyszerűen nem áll össze a Juve, minden esetre a Bianconeri továbbra is eléggé enerváltan, lassan és ötelttelenül játszott. A Bentancur – Pjanic – Rabiot középpálya továbbra is igen gyengén muzsikál, ezért a támadóhármas nagyon el van szeparálva a játéktól, hacsak nem lépnek mélyen vissza labdáért. Ha mégis sikerült kialakítani egy helyzetet, az inkább volt köszönhető egyéni villanásnak, mint tudatos játéknak: például amikor Bernardeschi ügyesen szerzett labdát és adta be jobbról, Dybala visszatette középre Ronaldónak lövésre, és a portugál rá is tűzte. Rabiot egy gyenge lövéssel vétette észre magát, azonban ő nem vette észre Ronaldot, aki érkezett, és mindenképpen jobb helyzetben volt, mint a francia. Nem volt idő azonban a busongásra, mert a Lecce továbbra is bátran és jól játszott, jól működött a lesreállítás is.

Ekkor azonban beütött a ménkű: Lucioni vesztett labdát pont Bentancur orra előtt, az uruguay-i lecsapott a labdára, megindult volna, azonban a Lucioni kirakta a lábád, Benta pedig nyomott egy szaltót. Szabálytalanság, ráadásul tisztán gólhelyzetben kilépő emberrel szemben: villant is a rögtön piros. Úgy tűnt, ez a vég kezdete a vendégek számára, azonban meglepő módon annyi változott, hogy kevesebbet jött előre a Lecce, a Juventus nem lett bátrabb vagy jobb, továbbra is számtalan hibával játszott a címvédő. Előbb Ronaldo hibázott fejjel, majd Bernardeschi vágta felső lécre két méterről. Így minden előzetes számítással ellentétben gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe, a Juventus pedig egy ismét botrányosan ötlettelen félidőt tudhatott maga mögött.

A szünet után Liverani Rossettinit küldte Petriccione helyére, ezzel pedig egy 5-3-1-es formációra váltottak a vendégek, Falco maradt az egyetlen csatár (?). Sarri ezzel párhuzamosan Douglas Costát küldte be jobbra, Bernardeschit balra, és beáldozta Rabiot-t. A fordulat mindazonáltal a Ronaldo-Dybala párosnak köszönhető: a portugál szépen adta be a labdát balról, Dybala pedig védhetetlenül lőtt a hálóba. 7 perccel később CR7-et taglózta le Rossettini, amit a játékvezető egy tizenegyessel, Ronaldo pedig góllal díjazott. A mérkőzést akár lefutottnak is tekinthettük volna, Liverani azonban lekapta Falcot, és Babacart küldte be helyére. 

Dybala újabb fontos találatott jegyzett, ő indította el a Juve gólzáport

Erre Sarri is cserélt: a Bentancur – Ramsey változtatás után az utolsó negyed órára beküldte a sérüléséből visszatérő Higuaint is, valamint a 22 éves Masont, akinek ez volt első Serie A mérkőzése (Dybala és Bernardeschi helyett). Higuain nem is tétlenkedett: Ronaldo sarkazós passzát gólra váltotta, emlékeztetve mindenkit, hogy még ő is a csapatnál van. Ez talán elég lett volna a csapatnak, nem úgy de Ligt-nek, aki egy közeli fejessel tréfálta meg a Lecce védelmét, a holland ezzel kialakította a 4:0-s végeredményt. A Lecce az első fél órában remekül játszott, majd egy buta  hiba miatt emberhátrányba kerültek, és a második félidőben teljesen eltűntek, így érvényesült a papírforma.

Forrás: calciomercato.com

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!