gattuso

Gattuso ma már máshogy látja a focit

Gennaro Gattuso nem zárja ki annak lehetőségét, hogy megelőzzék az Atalantát, és a legjobb négyben végezzenek év végén, valamint elmondta, hogy utálta volna, ha jelenlegi csapata ellen kellett volna játszania. 

A Partenopei folytatta kiváló sorozatát, és szemrevaló játékkal verték 3:1-re a SPAL együttesét, a mérkőzésen Dries Mertens, Jose Callejon és Amin Younes voltak eredményesek.

Nem tudunk ennél többet tenni” mondta Gattuso egy sajtótájékoztatón, amikor a Napoli BL ambícióról kérdezték.

Az Atalanta aligha számít meglepetésnek. Évek óta jól teljesítenek, nekünk pedig még utaznun kell Bergamoba, de nem tudom, hogy ennyi elegendő lesz-e.”

Callejon bár betalált, azonban csupán a szezon végéig marad már csak a klubnál, mivel nem újította meg lejáró szerződését.

Örülök, hogy Callejon beleegyezett, hogy szezon végéig marad, mivel sokat adott már ennek a klubnak, és nem mehetett volna el ilyen furcsán. Mindig keményen dolgozik, és az Elnök Úr is tett egy gesztust, miszerint a klub fizeti a játékost augusztus végéig.”

Hirving Lozano már jó edzésmunkát végez, és adok neki egy esélyt a visszatérésre. Rendkívüli sebessége van, olyan pozíciót kell neki találnunk, ahol ezt kamatoztatni tudja. Voltak lehetőségei gólt szerezni a SPAL ellen is, remélem, legközelebb ezek nem csak lehetőségek maradnak.”

Bár a Napoli már nem Maurizio Sarri csapata, mégis visszatértek a gyorspasszos játékhoz, amivel Gattuso játékosként nem volt kibékülve.

Az első néhány évemben, amikor spanyol csapatok ellen játszottam, és a csapatok csak körbe-körbe adogadták a labdát, azt hittem megőrülök.” vallotta be a korábbi Milan középpályás.

Én voltam az egyetlen, aki próbálta presszionálni őket, így körbe-körbe futkostam, cicáztak velem. Amikor a játékospályafutásom véget ért, még más típusú focit játszottunk itt, Olaszországban, azonban a labdarúgás megváltozott itt is, és már sok csapat alkalmaz kiváló passzjátékot.

Ma már máshogy látom a focit, mint játékosként. Szeretem, ha nálunk van a labda, és nem kockáztatunk sokat.”

Forrás: football-italia.net

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!