conte

Conte: fontos a rotálás, de a cél fontosabb

Újabb rendhagyó sajtótájékoztatót tartott Antonio Conte, akit az InterTv kapott mikrofonvégre a Sassuolo elleni mérkőzés előtt.

Megfelelő elszántságra és szellemiségre van szükségünk. Nem lesz könnyű, mivel néhány naponta meccs van, és kiválóan kell játszanunk, ha három ponttal szeretnénk hazatérni. Sassuolo egy olyan csapat, amely szereti járatni a labdát, így jól kell teljesítenünk akkor is, amikor nem nálunk van a labda. Nem volt sok időnk felkészülni, de ismerjük az ellenfelünket, ismerjük az erősségeiket és gyengeségeiket.”

Ebben az ütemben és ilyen időjárási körülmények között (hőség – a szerk.) elkerülhetetlen, hogy rotáljunk. Nem facsarhatom ki a játékosokat a végletekig: ha valaki kimerül, akkor nehéz onnan visszahozni. Próbáljuk pihentetni azt, akinek szüksége van rá, és bízom a teljes keretben.”

Reméljük, kevés sérüléssel kell majd számolnunk. Mindenkire szükségünk lesz. Sensi és Brozovic mellett ott van Vecino térdproblémája is, ami egész szezon alatt megkeserítette a dolgát, de reméljük, felépül belőle. A középpályán jók vagyunk, csak gondolkoznunk kell.”

Hogy összesen harminc gólt szerzett Lukaku és Lautaro? Nem követem a statisztikákat, a csatáraink gólokat lőnek, fontos szerepük van, úgy tekintek rájuk, mint végrehajtókra. Jól teljesítenek, remélem, ez a jövőben is így lesz.”

“Hogy pozitívak a tapasztalataim? Nos, ezzel meg kell várnunk a végét, de jó irányban haladunk, a srácok mindent beleadnak. Egy erős Inter alapjait rakjuk le idénre, és a jövő szezonokra.”

Mindkét helyzetben voltam már, természetes, hogy aki vezeti a bajnokságot, annál ott van saját sorsának kulcsa. Ha valaki nyer, az feladja a leckét a követőknek, hogy tartsák vele a lépést. A Lazio és a Juve jobban teljesítettek, mint mi, így több lehetőségük volt hibázni. Minden mérkőzésen úgy fogunk játszani, mintha az életünk múlna rajta, mivel nincs több lehetőségünk a botlásra, ha csökkenteni akarjuk a hátrányunkat, és a végén oda akarunk érni az első helyre.

Contétól ezután arról beszélgettek, hogy közönség nélkül jól lehet hallani minden szavát a pályán. “Kiveszem a részemet a játékból, akár ott van a közönség, akár nem. A srácok hozzászoktak, hogy hallanak engem, ez akkor is megvan, ha van közönség, csak akkor kicsit nehezebb túlkiabálnom őket. Természetesen én is azt mondom, hogy szükség van a nézőkre a stadionokban, át akarjuk érezni a lelkesedésüket. Természetesen mostanában kicsit óvatosabbnak kell lennem, mivel ki-kicsúszik egy-egy csúnya szó. Ez azonban nem idegen egy stadionban.”

Forrás: calciomercato.com

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!