Atalanta Lazio

Atalanta – Lazio: értékelések

Az elmúlt forduló csúcsmérkőzése az Atalanta Lazio összecsapás volt, és bár a bergamoi alakulat nem kezdett túl fényesen, összeszedték magukat, és kétgólos hátrányról megfordíta a mérkőzést végül 3:2-re felülmúlták a Lazio együttesét.

Elsőként halljuk a győztes hadvezért, Gian Piero Gasperinit.

Természetesen a Mister nagyon elégedett volt az eredménnyel. “Néha az az érzésem, hogy a srácoknak már nincs is szükségük edzőre. A magabiztosságuk sosem inog meg, pontosan tudják, mit kell tenniük.”

Gasperini a lelátón foglalt helyet, mivel eltiltását töltötte, de természetesen végignézte, ahogy a tanítványai 0:2-ről felállva fordították meg a mérkőzést.

Természetesen nem élveztem, hogy csak a lelátóról figyelhettem, és nem avatkozhattam bele a dolgokba, nem adhattam tanácsot a játékosaimnak” mondta a Sky Sport Italiának.

Gasperini, a boldog ember

Nehéz volt, de természetesen a végén nagyon nagy elégtételt éreztem, mivel tényleg az volt az érzésem, hogy ezeknek a srácoknak már nem is nagyon van rám szükségük. Pontosan tudják, mit kell tenniük, és csupán egy-egy gesztusra vagy szóra van szükségük, hogy meginduljanak.”

Ez az Atalanta nagyfokú érettséget és magabiztosságot mutatott a labdarúgás világában, megmutatta, hogy nem inog meg, még a legnehezebb körülmények között sem, mint amilyen ez a tegnapi este is volt. 2:0-ról visszajönni egy olyan szintű csapat ellen, mint a Lazio, mindig nagy szó, és önbizalmat ad, hogy meg tudtuk fordítani a mérkőzést, ezt nem sokan mondhatják el magukról.”

A La Dea a Serie A legtöbbször fordító csapata, igen gyakran találják magukat olyan helyzetben, amikor hátrányban vannak, azonban sokszor meg is tudják fordítani a találkozót, valamint jelenleg a bajnokságban ők szerezték a legtöbb gólt, szám szerint 77-et 27 mérkőzésen (összehasonlításképpen a Juventus 52 gólt, az Inter 62 gólt, a Lazio pedig 54 gólt szerzett eddig – a szerk.)

Valóban, általában lassan indul be a csapat, és úgy tűnik, ezen nem tudunk változtatni. Próbálkoztunk egy kicsit jobban védekezni tegnap este, mégis bekaptunk két gyors gólt.”

Nehéz, amikor 2:0-ra megy az ellenfél, mivel ellentámadásokra kell felkészülni, de mi megtaláltuk az egyensúlyt (Rafael) Toloi és (Jose Luis) Palomino áthelyezésével, így Papu (Gomez) is támadhatott. Egy bizonyos ponton megtaláltuk az egyensúlyt, nem engedtünk át több labdát, vagy befutást a védőink mögé.

Gomez egy univerzális játékos, olyasvalaki, akit kis túlzással bárhol bevethetsz a pályán, és jól teljesít. Reméljük, hamarosan Josip Ilicic is teljesen egészséges lesz, mivel a padról beállva a harmadik gólpasszt ő osztotta ki, így bizakodóak vagyunk.”

Az Atalanta sok gólt szerez a szélső védői által, ezen az estén Robin Gosens talált be.

Gosens három éve van már velünk. Az elején nagyon nehezen állt rá a támadásokra, de ahogy az idő múlt, úgy fejlődött, és most már veszélyes elöl is. Ugyan ez érvényes Hans Hateboerre is.”

Most pedig halljuk Simone Inzaghit, a Lazio mesterét.

Természetesen nem volt boldog a kékek mestere, az ő meglátása szerint egy teljesen elkerülhető vereséget szenvedett csapata az Atalantától, és ennek eredménye, hogy 9 hónapos veretlenségi sorozatuk megszakadt, valamint 4 pontra nőtt hátrányuk a listavezető Juventusszal szemben.

Bár 2:0-ra is vezettek 11 perc elteltével Marten de Roon öngóljának és Sergej Milinkovic-Savic bombájának köszönhetően, de Robin Gosens, Ruslan Malinovskyi és Jose Luis Paolmino találataival megfordította a mérkőzést a bergamoi egyesület.

Ez volt az első mérkőzésünk három és fél hónap után, erősen kezdtünk, vezettünk is, és három lehetőségünk is volt, hogy megszerezzük a harmadik gólunkat” mondta Inzaghi a Sky Sport Italiának.

A “kis” Inzaghi nem volt elégedett a látottakkal

Kiábrándító, hogy ilyet engedtünk az ellenfelünknek, különösen az első és harmadik gól bosszantó, amelyek teljesen elkerülhetőek lettek volna. Egy olyan csapat, mint a miénk, nem kaphat 3 gólt.”

Nagyon fontos mérkőzés volt, amit elvesztettünk, így nyilvánvalóan nem végeztünk elég jó munkát. Megkértem a csapatot, hogy pozitívan álljanak a meccshez, erre nem is lehet panaszom. Ha betalálunk harmadszorra is, a mérkőzés más képet mutatott volna.”

Sok sérültünk van, Luis Alberto nem tudott 70 percnél többet játszani, Danilo Cataldi és Tucu Correa pedig cserét kért. Nem voltak meg a lehetőségeim, hogy a padról beállítva ugyanolyan minőségű játékosokat küldjek be, és levegyem a terhet a már fent lévőkről.“

A Lazio már négy ponttal van lemaradva a listavezető Juventus mögött a Serie A-ban, de még sok mérkőzés van hátra, köztük egy egymás elleni összecsapás is Torinóban.

21 mérkőzésen keresztül veretlenek voltunk, tudtuk, hogy az Atalantával kezdjük újra a bajnokságot, ami a legrosszabb forgatókönyv volt, de nem tettünk eleget azért, hogy pontot szerezzünk.”

Nem szeretek veszíteni, és a srácok sem. Láttam rajtuk, hogy csalódottak voltak. Fel kell állnunk innen, összeszedni az erőnket, mivel három naponta mérkőzéseink lesznek, és ez természetesen nem szerencsés, de ezzel nem tudunk mit kezdeni.”

Forrás: football-italia.net

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!