penalty (reutersuk)

A Lazio lesz idén a 11-es király?

A Lazio küszöbén áll annak, hogy a mindenkori Serie A 11-es rekordot beállítsa, esetleg meg is döntse, mivel idén feltűnően sok büntetőt ítélnek meg a Sasok javára.

Ciro Immobile a Fiorentina ellen megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette, miután elég véleményes szituációban Bartlomiej Dragowskival találkozott  Felipe Caicedo, a játékvezető pedig szabálytalannak ítélte az esetet.

Ez volt a Lazio 15. tizenegyese idén, ezzel magasan vezetik ezt a statisztikát a Serie A klubok között. Mivel már 15 büntetőt kaptak 28 forduló alatt, könnyen lehet, hogy beállítják, esetleg meg is döntik az AC Milan 1950/51-es szezonban felállított 18 büntetős rekordját.

A 2019/20-as szezonban már 133 büntetőt ítéltek meg a csapatoknak, jelentősen többet, mint a 2018/19-es szezonban, ahol a szezon végéig 122-t. 

Ezidáig a Lazio 15, a Genoa 13, a Lecce és a Juventus 10, a Roma 9, az Atalanta, a Sampdoria és az Inter 8, a SPAL 7, a Fiorentina, a Verona, a Torino és a Cagliari 6, a Bologna 5, a Milan 4, a Brescia és a Sassuolo 3, a Parma és a Napoli 2 tizenegyest kapott. Csak az Udinese áll jelenleg megítélt büntető nélkül.

Ha a csapatok ellen megítélt büntetőket nézzük, a Lecce, a Brescia és a Torino vannak az élen kilenc büntetővel, mögöttük szorosan a Juventus, az Udinese és a Sassuolo nyolc tizivel. Érdekes, hogy a Lazio ezen a listán is előkelő helyen szerepel, ugyanis csak háromszor gondolta úgy az aktuális játékvezető, hogy a Sasok játékosai szabálytalankodtak a tizenhatoson belül.

Forrás: football-italia.net

Megosztás itt: facebook
OSZD MEG FACEBOOKON

Ha tetszettek a cikkek, kövess minket Facebook-on és Instagramon!